چگونه انگشتان کج پا را صاف کنیم؟

انگشتان کج پا ممکن است در برخی از افراد از ابتدای تولد موجود باشد و یا در طول زمان بر اثر عواملی چون بیماری به وجود آید. اگر این انحراف زیاد نباشد و مشکلی برای فرد ایجاد نکند جای نگرانی ندارد. اما در صورتی که در ساق پا ایجاد شود و درد و ناراحتی ایجاد کند باید نسبت به درمان آن اقدام کرد. به انحراف شست پا هالوکس والگوس نیز می‌گویند.

چگونه انگشتان کج پا را صاف کنیم؟

دلیل اصلی برای ایجاد انگشتان کج پا عدم تعادل عضلات پا است که منجر به انقباض بیش از اندازه انگشتان می‌شود. با انقباض انگشتان پا تاندون‌های انگشتان سفت می‌شود و همین مسئله می‌تواند موجب درد مفاصل انگشت و انحراف آن شود. پس در ادامه باید در خصوص عدم تعادل عضلات پا و دلایل ایجاد بی‌تعادلی این عضلات صحبت کنیم. از جمله دلایلی که منجر به ایجاد این نامتعادلی می‌شود عبارت است از:

  • سکته
  • ژنتیک
  • تومورهای نخاعی
  • فلج اطفال
  • فلج مغزی
  • بیماری شارکو ماری توث
  • استفاده از کفش نامناسب
  • مشکلاتی که بر اثر بیماری زمینه‌ای چون دیابت به وجود می‌آید.
  • آرتریت روماتوئید
  • استئوآرتریت
  • آسیب به عضلات پا بر اثر مصرف مواد الکلی

تاثیر کفش نامناسب در انگشتان کج پا

از اصلی‌ترین دلایل مشکلات پا و انگشتان کج پا استفاده از کفش‌های تنگ است. این کفش‌ها تعادل عضلات را به هم می‌زند. اگر کفشی می‌پوشید که به انگشتان شما فشار می‌آورد و انگشت پای شما به مدت طولانی در حالت خمیده باقی بماند، می‌توانند منجر به فشار بیش از اندازه به پا شود.

با گذر زمان انگشتان پا این حالت را حفظ می‌کند و ماهیچه‌های پا نمی‌توانند انگشتان را صاف کنند. این حالت فقط مختص به زمانی که کفش می‌پوشید نیست و حتی بدون کفش نیز پای شما دچار انحراف است. انحراف شست پا و انگشتان پا بر اثر استفاده از کفش نامناسب در طی سال‌های زیادی به وجود می‌آید و علی الخصوص در بزرگسالان بسیار رایج است.

چگونه انگشتان کج پا را صاف کنیم؟

از جمله مراقبت‌هایی که در این زمان باید برای انگشتان کج لحاظ کنید عبارت است از:

  • استفاده از کفش مناسب: در قسمت فوق از تاثیر منفی کفش‌های نامناسب بر روی انگشتان پا صحبت کردیم. اگر به طور مداوم از کفش‌های نامناسب و تنگ استفاده کنید ممکن است به انگشتان فشار زیادی وارد شود و انحراف انگشتان به همان شکل باقی بماند.
  • استفاده از پدهای انگشت و کفی مناسب: پدهای انگشتی پدهایی هستند که در داخل کفش قرار می‌گیرند و از ورود فشار مضاعف به انگشتان جلوگیری می‌کنند. این پدها نقش بالشتک‌ها را برای پا ایفا می‌کنند. کفی‌های طبی نیز وجود دارند که از طریق توزیع وزن در سراسر کف پا از ایجاد فشار بیش از اندازه به پاها جلوگیری می‌کند. از این کفی‌ها می‌توان در هنگام صافی کف پا نیز استفاده نمود.

آیا جراحی به درمان انگشتان کج پا کمک می‌کند؟

اگر انگشت پا مدت زیادی به صورت کج باقی بماند پس از مدتی سفت می‌شود و تاندون این انگشت به همان شکل باقی می‌ماند. در اینجا دیگر روش‌های غیر جراحی مانند کفش مناسب و ورزش جوابگو نیست. جراحی تنها گزینه درمانی برای تغییر موقعیت انگشت و تنظیم مجدد تاندون‌ها است. در جراحی هالوکس والگوس پزشک بافت آسیب دیده استخوان پا را به طور کامل برمی‌دارد و یا اینکه به تغییر شکل آن کمک می‌کند. معمولا این جراحی عمل سختی نیست و به صورت سرپایی امکان‌پذیر است. پس از انجام آن شما با دریافت دستورالعمل‌های لازم به منزل می‌روید.

دلایل ایجاد انحراف انگشت پا

علت دقیق ایجاد انحراف در انگشتان پا هنوز مشخص نیست. اما برخی از عوامل هستند که در ایجاد این مشکل تاثیر می‌گذارند. از جمله این دلایل عبارتند از:

  • وراثت و پاهای وراثتی
  • آسیب‌های پا
  • مشکلات مادرزادی
  • کفش‌های پاشنه بلند: با استفاده از کفش‌های پاشنه بلند به انگشتان پا و کف پا فشار مضاعف وارد می‌شود و همین مسئله منجر به این می‌شود که انگشتان در جلوی پا جمع شود. در نتیجه به انگشتان فشار زیادی وارد می‌شود.
  • آرتریت روماتوئید: آرتریت روماتوئید یک بیماری مفصلی است که مفاصل پا را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیماری می‌تواند در مفاصل التهاب ایجاد کند که حتی نفصل پا نیز از آن در امان نمی‌ماند. در نتیجه می‌توان گفت ابتلا به بیماری التهابی آرتریت می‌تواند در ایجاد انحراف انگشتان پا موثر باشد.
  • وراثت: عامل مهم دیگر در ایجاد این مشکل وراثت است. اگر فردی در خانواده‌ای متولد شود که در ساختار پاها به صورت ارثی مشکلاتی موجود باشد، احتمال ایجاد این مشکل در وی نیز به وجود می‌آید.

علائم انحراف در انگشتان پا چیست؟

وقتی فردی در انگشتان پای خود دچار انحراف می‌شود ممکن است علائم زیر در وی به وجود آید.

  • ایجاد یک برآمدگی متورم در ناحیه انگشت
  • تورم قرمزی و درد اطراف مفاصل انگشتان
  • پینه انگشتان که بر اثر آن و انگشت بر روی هم قرار می‌گیرد.
  • دردی که می‌تواند هم متناوب باشد و هم مداوم و به میزان انحراف انگشت پا بستگی دارد.
  • کاهش دامنه حرکتی انگشتان. زمانی که فرد به بیماری آرتریت مبتلا باشد، قادر نیست انگشتان خود را حرکت دهد.

درمان انگشتان کج پا

پس از اطمینان پزشک از انگشتان کج پا و ایجاد بونیون با استفاده از راهکارهای درمانی مناسب نسبت به اصلاح این مشکل اقدام می‌کند. روش‌های درمانی که در اینجا برای بیماران اتخاذ می‌شود با توجه به شدت انحراف و میزان دردی که بیمار تحمل می‌کند متفاوت است. از جمله این راهکارهای درمانی عبارت است از:

استفاده از کفش مناسب

اگر به انحراف انگشتان پا مبتلا هستید باید از کفش‌هایی استفاده کنید که ویژگی‌های زیر را دارد:

  • جلوی کفش پهن‌تر است: اولین اقدام درمانی برای انگشتان کج پا این است که از ایجاد فشار بر روی آنها خودداری کنید. با استفاده از کفش‌های مناسب که جلوی کفش پهن و انعطاف پذیر است از انگشتان پا حافظت می‌شود. در این شرایط انگشتان به طور آزاد در کفش قرار می‌گیرد. انواع صندل‌ها و کفش‌های ورزشی و طبی مناسب این زمان هستند. در صورتی که نیاز به استفاده از کفش پاشنه بلند دارید، کفش‌هایی را انتخاب کنید که پاشنه آن زیاد از سطح زمین فاصله ندارد. به طور جدی باید از کفش‌های نوک تیز و باریک دوری کنید.
  • کفش‌های اندازه پای خود بپوشید: برخی از افراد بر این باورند که باید از کفش‌های تنگ استفاده کنند تا پاهایشان رشد کند. اما این تفکر اشتباه است و منجر به سفتی تاندون‌ها و صافی کف پا می‌شود. در این شرایط باید کفشی بخرید که کاملاً اندازه پای شما باشد و برای شما تنگ نباشد. با این کار بونیون به راحتی در کفش قرار می‌گیرد و فشاری به آن وارد نمی‌شود. کفش‌های خود را در داخل مغازه یا فروشگاه بپوشید تا مطمئن شوید که به راحتی می‌توانید با آن راه بروید.

استفاده از کمپرس سرد برای انگشتان کج پا

بر اثر ایجاد انحراف در انگشتان پا این انگشتان دچار تورم می‌شود. با استفاده از کمپرس سرد و کیسه یخ می‌توانید تا حد زیادی این تورم و درد ناشی از آن را کاهش دهید. به این منظور می‌توانید از کیسه یخ آماده استفاده کنید. همچنین می‌توانید یخ‌هایی که در منزل وجود دارد را در داخل یک پارچه تمیز بپوشانید و هر روز چندین بار به مدت ۲۰ دقیقه کمپرس سرد را بر روی انگشتان پا قرار دهید.

فیزیوتراپی

با استفاده از حرکات کششی و تقویتی علاوه بر درمان انحراف انگشتان پا سایر عضلات پا تقویت می‌شود. این مسئله فشار را از روی انگشت کج برمی‌دارد. در فیزیوتراپی برای انگشتان کج پا از انواع روش‌های الکتروتراپی، اولتراسوند، تمرینات ورزشی استفاده می‌شود. درمان این بیماری با فیزیوتراپی به حدود دو ماه زمان نیاز دارد.

جراحی انگشتان کج پا

در صورتی که هیچ یک از درمان‌های فوق برای درمان انحراف انگشت پا موثر نباشد، از جراحی استفاده می‌شود. به این منظور پزشک استخوان انگشتی که دارای انحراف است را می‌تراشد و آن را با سایر انگشتان همتراز می‌کند. از این جراحی به عنوان جراحی هالوکس والگوس نام می‌برند. پزشک با توجه به وضعیت انحراف انگشت شما بهترین گزینه مناسب جراحی را تشخیص می‌دهد.

نتیجه‌گیری

انگشتان کج پا معمولاً مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند اما در صورتی که درد و ناراحتی برای فرد بیمار به وجود آورد، باید نسبت به درمان آن اقدام کرد. در این زمان باید به پزشک متخصص پا و فوق تخصص جراحی پا مراجعه کنید تا با استفاده از راهکارهای مناسب درمانی این مشکل را در شما برطرف کند.

دکتر فرشید مالکی بهترین فوق تخصص جراحی پا و مچ پا می باشد.

برای انجام ویزیت و مشاوره با بهترین متخصص جراحی پا و مچ پا از طریق شماره 03132210640 اقدام به تعیین نوبت نموده تا ویزیت شوید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا