انگلیس به دنبال پاسخ سخت به ترامپ
به گزارش خبرآنلاین، ایرنا از لندن، گزارش داد: وزارت تجارت و بازرگانی انگلیس روز پنجشنبه فهرستی ۴۰۰ صفحهای از کالاهای مشمول احتمالی تعرفههای تلافیجویانه منتشر کرد و اعلام نمود که بازرگانان، صاحبان صنایع و ذینفعان میتوانند طی یک مشورت عمومی چهار هفتهای، دیدگاههای خود را درباره این اقدام ارائه دهند. این فهرست شامل بیش از ۸ هزار گروه کالایی از جمله کالاهای نمادین یا غیرمعمولی مانند چوب گلف، پیانو، دوچرخه، چتر، موهای انسانی، ماهی فاسدشده، سلاح گرم، قارچهای دارویی، ماشینهای قمار و حتی گهواره نوزاد است.
بر اساس اعلام وزارت تجارت، این فهرست پیشنهادی نزدیک به ۲۷ درصد از کل واردات کالاهای آمریکایی به انگلیس در سال ۲۰۲۴ را پوشش میدهد. مقامات تأکید دارند که این اقدامات صرفاً در صورت شکست مذاکرات تجاری و بهعنوان «آخرین راهحل» اجرا خواهند شد، اما در عین حال بر عزم لندن برای دفاع از منافع اقتصادی کشور تأکید شده است.
«جاناتان رینولدز» وزیر تجارت و بازرگانی انگلیس پیشتر هشدار داده بود که در صورت تهدید منافع ملی، لندن «در اقدام تردید نخواهد کرد» و همه گزینهها روی میز است. نخستوزیر انگلیس نیز در اظهاراتی مشابه تصریح کرده بود: «فقط منافع ملی راهنمای ماست و هیچ گزینهای در برابر تعرفههای ترامپ منتفی نیست.»
در همین حال، کشورهای اروپایی نیز با لحنی تند به تصمیم واشنگتن واکنش نشان دادهاند. «اورسولا فوندرلاین» رئیس کمیسیون اروپا تعرفههای جدید آمریکا را «ضربهای بزرگ به اقتصاد جهانی» توصیف کرد و از تدوین نخستین بسته اقدام تلافیجویانه اتحادیه اروپا خبر داد. وی هشدار داد که این تصمیم میتواند به افزایش قیمتها، کاهش رشد اقتصادی و گسترش موج حمایتگرایی منجر شود.
همزمان، وزیر اقتصاد اتریش خواستار آن شد که واکنش اروپا «مستقیماً ایالتهای جمهوریخواه و شرکتهای نزدیک به ترامپ» را هدف بگیرد. در فرانسه نیز «امانوئل مکرون» رئیسجمهوری این کشور با لحنی بیسابقه، اقدام آمریکا را «بیرحمانه و غیرمنطقی» خواند و وعده داد که پاسخ اروپا «بیش از گذشته گسترده خواهد بود».
«دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا دیروز طی مراسمی در باغ رز کاخ سفید تعرفه پایه ۱۰ درصدی بر واردات از تمامی کشورها، از جمله انگلیس، اعلام کرد. به گفته او، کشورهای جهان باید برای دسترسی به بازار آمریکا هزینه بپردازند. بر اساس تصمیم جدید، اتحادیه اروپا با تعرفه ۲۰ درصدی و انگلیس با تعرفه ۱۰ درصدی مواجه شده است. ترامپ این تصمیم را «اعلام استقلال اقتصادی آمریکا» خوانده و گفته است: «هیچ کشوری نمیتواند از آمریکا بهرهبرداری کند.»
در پی این تصمیم، بازارهای مالی جهانی واکنش منفی نشان داده و بسیاری از شاخصهای سهام و ارزش ارزها در آسیا و اروپا با افت مواجه شدهاند. کارشناسان اقتصادی هشدار دادهاند که این اقدام میتواند آغازگر دورهای از رکود جهانی و افزایش تورم باشد.
لندن اکنون با انتشار این فهرست، توپ را به زمین واشنگتن انداخته و نشان داده است که در برابر سیاستهای تجاری آمریکا بیتفاوت نخواهد ماند. بهاین ترتیب آینده مذاکرات برای دستیابی به توافق تجارت آزاد، در هالهای از ابهام قرار دارد و چشمانداز روابط فراآتلانتیک، بیش از پیش شکننده بهنظر میرسد.
315 315