اسرائیل باید از منطقه حائل در جولان عقب نشینی کند/ امیر قطر به زودی به دمشق میرود
به گزارش خبرآنلاین، «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخستوزیر و وزیر خارجه قطر برای اولین بار پس از سقوط نظام «بشار اسد» در دمشق با «احمد الشرع» ملقب به «محمد الجولانی» رئیس دولت جدید سوریه و فرمانده گروه معارضان مسلح "تحریر الشام" دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، وزیر خارجه قطر پس از این دیدار گفت: تصرف منطقه حایل جولان توسط اسرائیل محکوم است و باید فورا از آن عقب نشینی کند.
وی ضمن ابراز خرسندی از آغاز مجدد روابط قطر و سوریه پس از ۱۳ سال وقفه تصریح کرد: ما از اقدامات مثبت دولت جدید سوریه استقبال میکنیم، ما با مرحله جدیدی در تاریخ سوریه مواجه هستیم و قطر دست شراکت به سمت سوریها دراز میکند، ما به حمایت فنی لازم برای احیای زیرساختها ادامه میدهیم.
آل ثانی افزود: ما مشتاق مشارکت بین قطر و سوریه در آینده هستیم، امیر قطر در آینده نزدیک به سوریه سفر میکند و وضعیت سوریه نیازمند تجدیدنظر برای رفع تحریمهای این کشور در سریعترین زمان ممکن است.
الشرع نیز به نوبه خود پس از این دیدار گفت: با نخستوزیر قطر در همه زمینهها گفتوگو کردیم، قطر از جمله کشورهایی است که در دوران سخت ملت سوریه به این ملت کمک کرد.
الشرع درباره اشغالگری جدید رژیم اسرائیل در سوریه گفت: اسرائیل بدون بهانه در منطقه حایل پیشروی کرد. ما آماده میزبانی از نیروهای سازمان ملل در منطقه حایل به منظور بازگشت امور به وضعیت پیش از پیشروی اسرائیل را داریم.
وی افزود: قطر نقش اساسی را در موضعگیری علیه پیشروی اسرائیل ایفا کرد و در روزهای آتی نیز نقش موثری ایفا خواهد کرد، ما به همه طرفهای بینالمللی ابلاغ کردیم که دمشق توافق (جدا سازی بین سوریه و رژیم اسرائیل) حاصل شده در ۱۹۷۴ را محترم میشمارد و آماده میزبانی از نیروهای سازمان ملل و حمایت از آنها است. همه درباره اشتباه اسرائیل در پیشروی در سوریه و لزوم بازگشت به وضعیت قبل اتفاقنظر دارند.
معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب، آغاز و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از کشور را اعلام کردند.
در همین راستا، «محمد البشیر» که دوشنبه ۱۹ آذر به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.
پس از این اتفاق، سفارت ترکیه در دمشق از روز شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ فعالیت خود را از سر گرفت.
310310