آشنایی با نکات مهم و کلیدی در پرونده های مختلف

آشنایی با نکات مهم و کلیدی در پرونده های مختلف مثل از کجا بفهمیم حکم جلب داریم، برای اثبات فحاشی چند شاهد لازم است، آیا اتهام انتسابی بازداشت دارد، اجرای احکام چقدر طول می کشد، مدت زمان اجرای حکم بعد از رای قطعی، دفاع از اتهام انتسابی عدم حضور جلب است و غیره در شرایط پرونده موثر بوده و می تواند باعث تسریع در روند رسیدگی به پرونده شود یا فرایند رسیدگی به پرونده را با وقفه مواجه کرده و باعث اطاله دادرسی شود. لذا شناخت اصطلاحات و تعاریف مختلف حقوقی و کیفری می‌تواند در روند پیگیری  پرونده های مختلف حقوقی و کیفری موثر باشد.

برای اثبات فحاشی چند شاهد لازم است

 هرچند برای اثبات فحاشی ۲ شاهد عاقل و بالغ که شرایط شهادت را داشته باشند کفایت می کند، اما فرد شاکی از فیلم، عکس، صوت، متن پیامک و چت، اسکرین شات و غیر نیز می تواند به عنوان اماره اثبات جرم برای اثبات ادعای توهین استفاده کند.

بطور کلی علاوه بر معرفی شاهد معتبر، هرچه مدارک و شواهد ارائه شده به عنوان اماره از لحاظ کمیت و کیفیت در شرایط بهتری قرار داشته باشند در اثبات جرم موثر بوده  و می توانند به عنوان یک اماره قوی نه دلیل قاطع در حکم دادگاه موثر باشند.

آیا اتهام انتسابی بازداشت دارد

آیا اتهام انتسابی بازداشت دارد؟ سوال متداولی است که ذهن افراد درگیر در پرونده های مختلف را به خود مشغول می کند.

در پاسخ به این سوال باید گفت، وقتی اتهامی به یک فرد منتسب می شود، فرد خوانده باید در اولین فرصت نسبت به فراهم کردن ضامن یا وثیقه اقدام کند تا از بازداشت و جلب او جلوگیری شود.

به عبارت دیگر وقتی اتهامی به یک فرد منتسب می شود فرد متهم باید برای جلوگیری از جلب و بازداشت، نسبت به تهیه ضمانت مناسب و معتبر اقدام کند چون عدم تهیه ضمانت و ارائه به موقع آن ممکن است باعث جلب و زندان موقت فرد متهم  تا زمان روشن شدن وضعیت گردد.

اجرای احکام چقدر طول میکشد

بر اساس روال جاری مدت زمان اجرای حکم پس از صدور رای در احکام کیفری و مدنی ۲۰ روز است. به این معنا که محکوم علیه پس از صدور حکم و ابلاغ آن ۲۰ روز فرصت دارد نسبت به آن اعتراض کند و اگر در فاصله زمانی ۲۰ روزه نسبت به رای صادر شده اعتراض نکرده و درخواست تجدید نظر یا اعاده دادرسی نکند حکم قطعی شده و لازم الاجرا می شود.

پس از قطعی و لازم الاجرا شدن حکم،  شاکی به عنوان مدعی خصوصی یا  نماینده دادستانی به عنوان مدعی العموم  به اجرای احکام  مراجعه کرده و پیگیر اجرای حکم می شوند.

مدت زمان اجرای حکم بعد از رای قطعی

مدت زمان اجرای حکم بعد از رای قطعی با توجه به نوع پرونده و شرایط آن ممکن است متفاوت باشد. اما پس از ابلاغ حکم به محکوم علیه، اگر حکم صادر شده لازم الاجرا نباشد و محکوم علیه بتواند به آن اعتراض کند، اگر در فاصله ۲۰ روز پس از ابلاغ حکم، لایحه اعتراض تنظیم و ارائه شود روال دادرسی تا قطعی شدن حکم ادامه پیدا می کند.

 اما عدم اعتراض محکوم علیه به رای صادر شده دادگاه بدوی در فاصله زمانی ۲۰ روزه به معنای پذیرش حکم و قطعی شدن آن است.

 زمانی که حکم قطعی شود، نوبت به مدت انتظار برای درخواست اجرا می رسد به این معنا که محکوم اله باید برای اجرای حکم درخواست اجرائیه کند.

پس از صدور و ابلاغ اجرائیه از طریق مدیر دفتر دادگاه، بر اساس ماده ۳۴ قانون اجرای احکام مدنی، محکوم علیه در یک فاصله زمانی  ۱۰ یا ۲۰ روزه فرصت دارد تکلیف حکم را روشن کند در غیر این صورت حکم به صورت جبری اجرا می شود.

از کجا بفهمیم حکم جلب داریم

بهترین و سریع ترین راه برای اطلاع از داشتن یا نداشتن حکم جلب، مراجعه به سامانه ثنا و بررسی وضعیت پرونده های مختلف حقوقی و کیفری در این سامانه است.

به عبارت دیگر فرد درگیر در پرونده های مختلف کیفری و حقوقی برای اطلاع از شرایط پرونده یا صدور و عدم صدور حکم جلب علیه خود باید در اسرع وقت به سامانه ثنا مراجعه کرده و پس از ثبت نام با وارد کردن کد ملی و رمز شخصی از وضعیت پرونده حقوقی یا کیفری خود مطلع شود.

دفاع از اتهام انتسابی عدم حضور جلب است

تعلل در دفاع از اتهام انتسابی و عدم حضور به موقع باعث صدور  جلب می شود. به این معنا که اگر اتهامی به یک فرد منتسب شود و فرد متهم  به موقع در مرجع رسیدگی کننده برای پاسخگویی حاضر نشود، حکم جلب او صادر شده و به صورت جبری برای پاسخگویی احضار می شود.

 بنابراین برای  دفاع از اتهام انتسابی، فرد متهم باید در موعد مقرر در مرجع رسیدگی کننده حاضر شده و از خود دفاع کند.

چون عدم حضور فرد متهم، مساوی با صدور حکم جلب و بازداشت موقت می باشد. پس از جلب و بازداشت فرد متهم اگر مدارک و شواهد ارائه شده برای  اتهام انتسابی قوی و معتبر باشد فرد متهم باید برای آزادی موقت سند یا ضامن معتبر فراهم کند چون در صورت عدم فراهم کردن ضمانت معتبر، ممکن است فرد متهم تا روشن شدن وضعیت در بازداشت و زندان موقت باقی بماند.

سخن پایانی

آشنایی با نکات کلیدی در پرونده های مختلف و آگاهی به روال دادرسی در پرونده های مختلف نه تنها باعث تسریع در روند کار می شود. بلکه از ایجاد وقفه و اطاله دادرسی به دلیل ناآگاهی و انجام ندادن به موقع برخی از اقدامات جلوگیری می کند.

 به دلیل پیچیده و تخصصی بودن احکام و قوانین قضایی بهترین روش برای آشنایی با  قوانین، اصطلاحات حقوقی و روال قانونی در پرونده های مختلف کیفری و حقوقی مشورت با افراد حقوقدان و کارآزموده است.

سایت وکیل عباس اسدی یکی از سایت ها حقوقی  است که در جهت بالا رفتن آگاهی شهروندان نسبت به سائل حقوقی و قضایی فعالیت می کند.

لذا افرادی که به دلیل درگیر بودن در پرونده های مختلف حقوقی و کیفری نیاز به مشورت و  آگاهی نسبت به روند قضایی دارند می توانند به این سایت مراجعه کرده و اطلاعات لازم را به دست بیاورند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا