عجیب‌ترین بز جهان با یک ویژگی شگفت‌انگیز/ عکس

یک پستاندار که در یک جزیره مدیترانه‌ای فقیر از نظر منابع طبیعی، گرفتار شده بود، در یک شرایط خارق‌العاده و عجیب، با تغییر هنجارها، تبدیل به تنها پستاندار خونسرد دنیا شد.

به گزارش خبرآنلاین، یکی از اولین نکاتی که همه ما در ابتدا درباره حیوانات آموخته‌ایم، تفاوت بین خونگرم و خونسرد بودن آنهاست. خزندگان از آنجا که خونسرد هستند برای گرم شدن باید در معرض نور خورشید قرار بگیرند؛ اما پستانداران، از جمله پستاندارانی که در دریا زندگی می‌کنند، برای حفظ دمای داخلی بدنشان در حالت ثابت، باید به شکل منظم غذا بخورند تا انرژی لازم را کسب کنند.

یک گونه بز منقرض شده به نام Myotragus balearicus روزگاری در سرزمینی سکونت داشت که جزایر بالئاری را اسپانیا را به سرزمین اصلی اروپا متصل می‌کرد. این بز در این سرزمین ماند و زمانی که جزایر بالئاری در دریا محاصره شد، این بز باستانی خود را در جایی یافت که در حال حاضر جزیره مایورکا نام دارد.

cold-blooded-mammal.jpg

تغییرات ظاهری این گونه بز

این گونه بز با قد ۴۵ سانتی‌متری‌اش برای زنده ماندن، تن به یک سری تغییرات مورفولوژیک داد که منجر به کوتاه‌تر شدن اندام‌ها، کوچک‌تر شدن اندازه مغز و اندام‌های حسی‌اش شد. این بزها به علاوه اولین حیواناتی هستند که با ساختارهای استخوانی مشابه با خزندگان کشف شده‌اند.

خزندگان رشد بسیار آهسته‌ای دارند و حتی با مدنظر قرار دادن میزان در دسترس بودن منابع، قادر به کنترل یا متوقف کردن کامل روند رشدشان هستند. کند شدن یا توقف دوره‌ای سرعت رشد، نشانه‌های آشکاری را در استخوان‌های این گونه از جانوران از خود به جای می‌گذارد.

با بررسی بافت‌شناسی استخوان‌های گونه بز منقرض شده، محققان به این نتیجه رسیدند که این بافت‌ها، قبلا فقط در خزندگان گرماگیر یافت می‌شدند. اعضای تیم تحقیقاتی، استخوان‌های این گونه بز را با استخوان‌های کروکدیل مقایسه کرده و شباهت‌های حیرت‌انگیزی یافتند که از جمله آنها می‌توان به توانایی انعطاف‌پذیری و کنترل میزان رشد استخوان‌ها و کند کردن و حتی توقف آن اشاره کرد. این گونه بز، در عین حال بسیار دیر و در سن ۱۲ سالگی به بلوغ رسیده بود. نکته جالب توجه اینجاست که طبق دستورالعمل دامپزشکی MSD، یک گونه معمولی بز قبل از نه ماهی به سن بلوغ و بارداری جنسی می‌رسد.

درباره این جاندار متفاوت در «تنها پستاندار خونسرد جهان» بیشتر بخوانید.

۵۸۵۸

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا