استقرار موشک‌های آمریکایی در فیلیپین؛ زنگ خطر برای چین

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا نظامیان آمریکا و فیلیپین روز یکشنبه به رزمایش مشترک سالانه خود تحت عنوان «بالیکاتان» در محل استان زامبالس در مجاورت دریای چین جنوبی ادامه دادند و در چارچوب این رزمایش با رگبارهای مجزای موشک و توپ واقعی چندین پهپادی که در نقش نیروهای مهاجم ظاهر شده بودند را منهدم کردند.

به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس» فیلیپین قدیمی‌ترین متحد آمریکا در آسیا که با آن معاهده نظامی دارد به حساب می‌آید. ۲ کشور در رزمایش مشترک سالانه خود نه فقط به شبیه‌سازی نبردهای واقعی پرداختند، بلکه همچنین مانورهایی را در نزدیکی نواحی که در دوره های ریاست جمهوری جو بایدن و دونالد ترامپ به عنوان «کانون‌های ملتهب مهم رقابت» منطقه‌ای بین پکن و واشنگتن به حساب آمده‌اند، برگزار کردند.

حدود ۹۰۰۰ نظامی آمریکایی و ۵۰۰۰ نظامی فیلیپینی در این مانورهای جنگی شرکت کردند. همچنین دست‌کم ۲۶۰ نظامی استرالیایی نیز به همراه هیات‌های ناظر کوچکتری از ژاپن و کشورهایی دیگر به جمع آنها پیوسته‌اند.

چین بارها با این رزمایش‌های مشترک آمریکا و فیلیپین مخالفت کرده و آنها را تحریک‌آمیز قلمداد می‌کند. یک ناو هواپیمابر چینی و ناوگروه همراه با آن چند روز پیش از نزدیکی جزیره باتان فیلیپین، جایی که ارتش ایالات متحده سامانه موشکی ضد کشتی خود مشهور به «نمسیس» (NMESIS) را در آن مستقر کرده عبور کرد. این جزیره در نزدیکی «کانال باشی» بین فیلیپین و جنوب تایوان قرار دارد؛‌ آبراهه‌ای که یک مسیر نظامی و تجاری مهم به حساب آمده و ارتش‌های آمریکا و چین چشم به کنترل راهبردی بر آن دارند.

ژنرال «مایکل سدرهولم» یک مقام بلندپایه ارتش آمریکا در گفتگو با خبرنگارانی که برای مشاهده روند نقل‌وانتقال سامانه موشکی ضد کشتی ایالات متحده با یک هواپیمای باری سی-۱۳۰ به جزیره باتان دعوت شده بودند، گفت: «استقرار سامانه نمسیس برای نخستین بار در این مجمع‌الجزایر با ماموریت تقابل دریایی و کنترل آب‌ها به عنوان یک گام دیگر در اجرای طرح‌های نظامی نیروهای ما در نظر گرفته می‌شود.»

سدرهولم گفت: «ما اینجا نیستیم تا یک برنامه جنگی را تمرین کنیم. ما دفاع از فیلیپین را تمرین می‌کنیم.»

در حالی که آمریکا و فیلیپین گفته‌اند که تمرکز رزمایش مشترک امسالشان بر «سناریوی نبرد تمام عیار» متمرکز است اما ادعا می‌کنند که این رزمایش علیه چین یا هیچ کشور دیگری تنظیم نشده است.

ژنرال سدرهولم به این سوال که آیا ارتش آمریکا سامانه موشکی ضد کشتی خود را بعد از اتمام رزمایش فعلی خارج خواهد کرد، پاسخ روشن نداد.

او عنوان کرد: «ما اینکه چه زمانی وارد و چه زمانی خارج می‌شویم و تا چه زمانی تجهیزات باقی می‌مانند را انتشار نمی‌دهیم. تمام چیزی که می‌گویم این است که ما به دعوت دولت فیلیپین و با پشتیبانی آن اینجا هستیم.»

پکن پیش از این به اقدام ارتش آمریکا در استقرار یک سامانه موشکی برد متوسط در سال گذشته میلادی در فیلیپین برای شرکت در این رزمایش مشترک اعتراض کرده بود.

ارتش آمریکا این سامانه خود را به همراه دست‌کم ۱۶ موشک ام‌اس-۶ و موشک‌های تاماهاک در ماه ژانویه گذشته از محل فرودگاهی بین‌المللی در شهر لاواگ در شمال فیلیپین به ناحیه‌ای ساحلی در شمال غربی این کشور در نزدیکی منطقه مورد مناقشه سد ساحلی اسکاربورو منتقل کرد.

این منطقه مورد مناقشه در سال‌های اخیر بارها شاهد برخورد بین گارد ساحلی و کشتی‌های چین و فیلیپین بوده است.

موشک‌های تاماهاک با داشتن برد حدودا ۱۶۰۰ کیلومتری چین را در تیررس قرار می‌دهند.

نظامیان آمریکا و فیلیپین در ضمن رزمایش مشترک خود که از ۲۱ آوریل تا ۹ مه اجرا می‌شود دفاع مشترک از جزایر فیلیپین و دفع حمله فرضی نیروهای مهاجم از دریا در استان پالاوان در مجاورت دریای چین جنوبی و استان کاگایان در نزدیکی باتان تمرین خواهند کرد.

ارتش چین اوایل ماه جاری میلادی به اجرای رزمایشی گسترده در آب‌های پیرامون تایوان پرداخته و به دولت جدایی‌طلب این جزیره نسبت به هرگونه تلاش برای استقلال‌طلبی هشدار داد. در این رزمایش نیروی هوایی، دریایی و زمینی و نیروی موشکی ارتش چین شرکت کردند. فیلیپین میزبان ۲ تا از بزرگترین پایگاه‌های نیروهای هوایی و دریایی آمریکا در خارج از ایالات متحده است.

311311

در حال انتقال به منبع اصلی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا