[ad_1]
در گزیده ای از گفت و گوی روزنامه آرمان ملی با سعید شریعتی فعال سیاسی اصلاحطلب، می خوانیم: سعید شریعتی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با «آرمان ملی» به بررسی ابعاد بیشتری از این موضوع پرداخته است که در ادامه میخوانید.
آیا این فرضیه که مطرح میکنند مجلس آینده در روند کار دولت اختلال ایجاد میکند را میپذیرید؟ چه پیشبینی از تعامل احتمالی مجلس و دولت دارید؟
مجلس آینده مجلس ترسناکی نیست. یعنی مجلس برآمده از ۱۰ الی ۱۲درصد رأی واجدان شرایط نمیتواند برای دولت ترسناک باشد. حداکثر رای نمایندگان مجلس یازدهم برای کسب کرسیها ۱۰ الی ۱۲درصد واجدان شرایط رای دادن بوده است و از این رو جایی برای ترس و نگرانی وجود ندارد، دولت با حداکثر مشارکت مردم روی کار آمده اما مجلس یازدهم با حداقل آن.
تا چه میزان اصلاحطلبان و عملکرد آنها را در تکصدایی شدن مجلس یازدهم و عدم مشارکت مردم مقصر میدانید؟
تقصیر اصلاحطلبان برای اینکه در انتخابات اخیر پیروز نشدند به این موضوع بازمیگردد که آنها نرفتند برای تائید صلاحیت تلاش کنند، آنها تقصیری در عدم مشارکت مردم ندارند. اگر اصلاحطلبان این قدرت را دارند که ۸۰ جامعه را از رای دادن منصرف کنند، بهطوری که مردم پای صندوقهای رای نیایند، طبیعی است که آنها قدرت بلامنازع کشور هستند و باید جدی گرفته شوند.
با این حال این جریان باید در خصوص عملکرد روحانی به مردم پاسخگو باشد و مردم توقع دارند در ازای حمایت اصلاحات از روحانی پاسخی اقناعی از این جریان بشنوند.
مردم از عملکرد دولت ناراضی هستند و این موضوع طبیعی است اما عامل نارضایتی مردم از عملکرد دولت در داخل تیم هیات دولت نیست و خارج از آن است. در حقیقت مردم از وضع حاکم بر کشور ناراضی هستند، دولت به تنهایی نمیتواند عامل وضعیت فعلی باشد و این را مردم هم میدانند. تمام نهادها و بخشها دست به دست دادند و وضع فعلی در کشور پدید آمد.
با این تفاسیر همچنان عملکرد روحانی را قابل دفاع میدانید؟
ما در حال حاضر هم از عملکرد روحانی دفاع میکنیم، روحانی بهطور نسبی با توجه به همه محدودیتها، معذوریتها و سنگ اندازیهای داخل و خارج موفق عمل کرد. ترامپ در خارج و تندروها در داخل مانع از تحقق بسیاری از وعدههای روحانی شدند، ترامپیسم فقط به یک شخص محدود نمیشود و در داخل کشور نیز برخی، سازی همنوا و همسو مینوازند برهمین اساس هم روحانی نمیتواند در جهت وعدههای خود حرکت کند.
با تمامی این مسائل فکر میکنید در انتخابات ۱۴۰۰ هم اگر نظارتها به شکل انتخابات مجلس پیش برود و اصلاحطلبان گزینهای نداشته باشند بازهم به ناچار به معرفی فردی اعتدالی خواهند شد؟
برخی مسائل در اختیارات جریان اصلاحات نیست و آنها نمیتوانند شقالقمر کنند. ما کاندیداهای خود را معرفی میکنیم. نمیتوانیم از امروز برای انتخابات ۱۴۰۰ برنامه دقیقی ارائه بدهیم چراکه در وضعیت امروز کشور تصمیمات سیاسی براساس مقتضیات زمان گرفته میشود. نمیتوانیم مسائل را از امروز تعمیم دهیم و براساس حدسیات شرایط کشور را در سال ۱۴۰۰ پیشبینی کنیم. اگر شرایطی به وجود بیاید که بازهم مجبور باشیم از یک اصولگرا یا فردی که به جریان اصلاحات مربوط نیست حمایت کنیم، ناچار به تکرار این روش هستیم. سیاست بدان معناست که براساس الگوهای کلان و استراتژیهای مقتضی بر زمان تصمیم گرفته شود. با این وجود استراتژی جریان اصلاحات مشارکت، حکمرانی خوب، چندصدایی، حضور همه گرایشها در ارکان قدرت است اما اگر شرایط چیزی غیر از این باشد مقصر آن اصلاحطلبان نیستند، چراکه آنها نمیتوانند به زور رویکردهای خود را بر کشور حاکم کنند. تصمیمات عندالاقتضا از مهمترین شرایط امروز ایران است و ما از امروز نمیتوانیم برای یکسال دیگر تصمیمگیری کنیم.
در پایان و باتوجه به شرایط امروز کشور برای انتخابات ۱۴۰۰ فضای سیاسی کشور را چطور پیشبینی میکنید؟
پیشگویی در سیاست اشتباه است و فقط به اقتضای زمان میتوان تصمیمگیری کرد. ما تلاش داریم صحنه سیاست را ترک نکنیم، با صندوقهای رای قهر نکنیم و کارهای تشکیلاتی و چهرهسازی را ادامه بدهیم. اصلاحات چهره در سطح ریاست جمهور کم ندارد و طی یکسال آینده معرفی خواهند شد اما نظارتهای استصوابی دست ما نیست. وظیفه اصلاحات معرفی چهره، معرفی برنامه و دعوت مردم به مشارکت است و این وظیفه را انجام میدهد اما اگر روزی متوجه شویم خواب دیگری برای مردم و کشور دیده شده در آن رویا شرکت نخواهیم کرد.
[ad_2]
Source link